Utilizarea unei pompe de caldura geotermale
Utilizarea unei pompe de caldura geotermale reprezinta solutia ideala pentru a va incalzi si raci casa. Acest articol este redactat in mod special pentru a va furniza informatii utile cu privire la acest echipament. Veti afla cum functioneaza, dar si multe alte lucruri interesante.
Informatii despre pompe de caldura geotermale
O pompa de caldura geotermala este un sistem de incalzire si racire pentru o casa sau pentru orice alta cladire. Aceasta nu are nevoie sa arda combustibili pentru a furniza caldura intr-o cladire.
Are nevoie doar de energia termica depozitata in apa subterana sau in sol, ca sa regleze temperatura intr-o cladire. Si foarte important de mentionat, aceasta poate functiona si cu energia electrica provenita de la panourile fotovoltaice, astfel ca economiile vor fi semnificative.
Este de asemenea important sa aveti la cunostinta faptul ca aceste echipamente pot fi folosite atat in cladiri rezidentiale, cat si in cladiri comerciale.
In plus, intretinerea unui astfel de echipament este minima, iar costurile sunt reduse. Si important de precizat este faptul ca aceste pompe de caldura sunt potrivite pentru diverse tipuri de clima si conditii ale solului.
Costurile utilizarii pompelor geotermale
Atunci cand vreti sa faceti o astfel de achizitie, trebuie sa cunoasteti costurile unei pompe de caldura geotermale.
Este important sa retineti diferenta dintre costurile initiale si cele operationale: costul initial se traduce printr-un cost unic (sau mai multe costuri unice, daca alegeti sa platiti in rate), in timp ce costul operational revine lunar.
Sistemele HVAC conventionale tind sa aiba un cost initial mai mic, dar costuri operationale mai mari, in timp ce inversul este valabil pentru sistemele HVAC geotermale.
In cele din urma, AC geotermal se dovedeste, de obicei, a fi mult mai accesibil decat AC conventional, deoarece, dupa costul initial mai mare, exista costuri operationale foarte mici.
Economiile operationale ale AC geotermal devin imediat clare cand vedeti factura de energie electrica: pompele de caldura geotermale va reduc consumul de energie electrica vara!
Comoditatea utilizarii pompelor de caldura geotermale
Utilizarea unei pompe de cladura geotermale este pura comoditate in comparatie cu HVAC conventional. Daca ati putea simplifica si reduce numarul de biti si piese necesare pentru a obtine aceleasi rezultate, de ce nu ati face-o? In HVAC conventional, diferite aparate indeplinesc functii diferite. Aceste diverse parti mobile isi joaca rolul in functie de sezon.
Poate ca va incalziti casa folosind o centrala termica pe gaz, sau o centrala electrica. Poate utilizati o centrala pe peleti.
Pe timpul verii, niciunul dintre aceste echipamente nu este folosit si atentia dumneavoastra se indreapta catre aparatul de aer conditionat central cu diversele sale parti, atat in interior, cat si in exterior. Cel putin, incalzirea si racirea conventionale necesita doua sisteme distinct diferite pentru anotimpuri diferite.
Utilizarea unei pompe de caldura geotermale reprezinta solutia ideala pentru comoditate. Acest echipament este simplu si convenabil intrucat, poate oferi atat incalzire, cat si racire, ceea ce va economiseste bani, spatiu si atat de multe dureri de cap.
In loc sa instalati, sa operati si sa intretineti cel putin doua astfel de echipamente (centrala, termica si aparat de aer conditionat), este mai simplu sa folositi un singur echipament, care sa va serveasca casa pe tot parcursul anului. Aici ne referim in mod evident, la pompa de caldura geotermala.
Intretinere si durata de viata
Sistemele conventionale de aer conditionat central dureaza de obicei intre 12 si 15 ani . Adesea, componentele principale incep sa nu mai functioneze la capacitate maxima dupa cativa ani, provocand o scadere constanta a eficientei. Ele necesita, de asemenea, intretinere mai regulata si sunt mai susceptibile de a suferi daune pe masura ce compresorul este expus la intemperii.
Cand vine vorba despre pompe de caldura geotermale, acestea au o durata de viata de peste 25 de ani, iar sistemul de bucla subterana dureaza peste 50 de ani.
De asemenea, necesita foarte putina intretinere in acest timp. Fara expunere la intemperii, piesele care mentin functionarea unui sistem geotermal dureaza mai mult si mentin o eficienta excelenta in acest timp.
Datorita tuturor acestor detalii, cu siguranta merita sa luati in considerare instalarea unei pompe de caldura geotermale pentru propria locuinta.