Friday , April 12 2024
Noutati

Biserica Fortificata Prejmer

Cand poate fi vizitata Biserica fortificata Prejmer?

Biserica fortificata Prejmer cu siguranta trebuie sa fie pe lista dvs. de obiective turistice din Romania. Daca aveti de gand sa vizitati Brasovul, merita sa va faceti timp sa vizitati si aceasta biserica.

De ce sa veniti aici si sa nu alegeti alte locuri interesante din Brasov? Ce are atat de special aceasta biserica si de ce vin oameni din toata Romania aici? Ei bine, daca doriti sa aflati raspunsurile acestor intrebari, cititi cu atentie articolul pana la final. Veti afla informatii foarte interesante si utile.

Biserica fortificata Prejmer: Unde se afla?

Asadar, daca am adus vorba despre acest obiectiv turistic, cu siguranta trebuie sa stiti si unde se afla. Asadar, Biserica fortificata Prejmer se afla in localitatea cu acelasi nume, asezata in partea de Nord – Est din Tara Barsei, judetul Brasov.

Localitatea se afla la o distanta de 15 kilometri de Brasov, la latitudinea de de 45° 43´ nord si lungimea de 23° 43´ est, la altitudinea de 561 – 593 m asupra nivelului marii. Comuna este legata de oras prin Drumul National 11, directia SF Gheorghe – Bacau pana la Harman, si de Drumul National 10 de la Harman, in directia Buzau.

Comuna este alcatuita din localitatile Prejmer (centrul comunal), Lunca Calnicului si Supinii Prejmerului. In total, 9133 de locuitori are comuna, dintre acestia fiind 7.612 cetateni romani. Restul cetatenilor sunt de etnie maghiara, rroma sau germana.

Biserica si cetatea din localitate

Cetatea Prejmer adaposteste Biserica Evanghelica Saseasca Fortificata din localitate. Aceasta cetate, impreuna cu biserica mai sus mentionata este denumita de catre localinici drept bijuteria Transilvaniei.

Biserica Fortificata PrejmerEste una dintre fortificatiile cele mai bine pastrate din Europa. Totodata, este unul dintre cele mai vechi monumente istorice ale judetului Brasov. Deci, cu siguranta merita sa efectuati o plimbare pana aici.

Un amanunt si mai interesant este ca aceasta cetate alaturi de biserica au fost incluse in Patrimoniul Mondial Unesco. De fapt, este singurul loc din tara noastra care a primit trei stele in faimosul ghid turistic Michelin.

De asemenea, merita amintit faptul ca aceasta cetate a fost atestata inca din anul 1218. Astazi oamenii care viziteaza locul se pot plimba pe coridorul interior aflat intre zidurile cetatii.

Aceasta cetate reprezinta fara doar si poate, unul dintre monumentele istorice importante din perioada medievala aflate in Transilvania Cat despre ridicarea bisericii (constructia propriu – zisa), aceasta a inceput in anul 1218. Ordinul Cavalerilor Teutoni are meritul de a incepe ridicarea acestei biserici.

Program de vizita

In incheiere, daca doriti sa vizitati Biserica fortificata Prejmer, trebuie sa cunoasteti si programul de vizita. Doar nu veti calatori de la mare distanta pana aici si sa nu aveti posibilitatea de a vizita.

Asadar, programul de vizita pe timpul verii (1 aprilie – 31 octombrie) este cuprins intre orele 09:00 – 18:00 de luni pana sambata. Duminica, programul de vizita este de la ora 11:00 si pana la ora 18:00.

Exista si un program de iarna. Este firesc acest lucru deoarece unii turisti si-ar dori sa ajunga pe timpul iernii aici. Apoi ca o paranteza, vor putea petrece un sfarsit de saptamana minunat la Poiana Brasov.

Revenind la program, pe timpul iernii (1 noiembrie – 31 martie), programul este de la ora 09:00 pana la ora 16:00. Fireste, discutam despre programul de lunea pana sambata. Duminica este deschis intre orele 11:00 si 16:00.

Asadar, speram ca aceste informatii va sunt de folos atunci cand doriti sa vizitati acest obiectiv turistic al judetului Brasov.

Close