Avocat Brasov

Avocat Brasov

Pentru a deveni Avocat Brasov trebuie sustinut un examen. Acest examen va fi organizat de catre Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, la nivel national. Doar cel care promoveaza acest examen va fi primit in profesia de avocat. Exista anumite exceptii prevazute de lege. Sunt persoane care pot accede la profesia de avocat fara examen.

Pot accede in profesie, pentru a deveni Avocat In Brasov, judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie al caror mandat este expirat. O persoana care doreste sa devina avocat trebuie sa depuna o cerere scrisa baroului unde doreste sa isi desfasoare ulterior activitatea.

Avocat BrasovCererea se va intocmi in doua exemplare. Aceasta va cuprinde mai multe elemente. Cererea va contine date privitoare la numele, prenumele si adresa solicitantului. Totodata, candidatul va mentiona data si locul nasterii. Vor fi trecute informatiile din actul de identitate, si anume seria si numarul de buletin, precum si codul numeric personal. Se va indica, iar ulterior se va atasa actul doveditor care atesta calitatea de licentiat.