Saturday , May 18 2024
Noutati

Transport Marfa Bacau

Exemple de transport marfa Bacau mai rar efectuate

Firmele de transport marfa Bacau, in fiecare zi in care isi desfasoara activitatea, transporta fel si fel de marfuri. Cel mai adesea, sunt livrate printre altele materiale de constructii, alimente, marfa in vrac sau obiecte de mobilier.

Dar, exista si situatii in care aceste firme sunt solicitate sa transporte marfuri care nu sunt atat de des transporate. In continuare va prezentam cateva exemple de astfel de marfuri.

Transport marfa Bacau: Transportul animalelor

Unul dintre transporturile care nu sunt efectuate in fiecare zi de catre o firma de specialitate, este al animalelor. Transportul animalelor vii este supus unor orientari speciale care sunt stipulate de Europa.

Transport Marfa BacauTimpul de transport al animalelor poate fi de maxim 8 ore, dupa care acestea trebuie lasate sa iasa din camion intr-o unitate speciala (grajd). In plus, camioanele trebuie sa fie echipate cu ventilatie adecvata, trebuie sa existe apa potabila permanenta si trebuie sa existe pereti despartitori pentru a preveni amestecarea animalelor.

Soferii care transporta animale vii au nevoie si de un certificat special si personalizat in functie de specie. Exista autorizatii specifice pentru bovine, ovine, porcine, caprine, ovine, pasari si cabaline.

Transportul lichidelor alimentare

De asemenea, exista si alte tipuri de transport marfa Bacau care pot fi efectuate mai rar. Alimentele lichide, precum laptele, pulpa de fructe, ciocolata si uleiurile nu se incadreaza in categoria transportului in vrac.

Acestea necesita un tratament specific si sunt transportate in cisterne special concepute. Acestea pot fi folosite doar pentru transportul de produse alimentare, si nu de exemplu, pentru combustibili sau substante chimice.

Transporturi exceptionale

O firma de transport marfa se poate ocupa ocazional si de transporturi exceptionale. Acest termen este folosit de obicei atunci cand marfurile nu se potrivesc intr-un camion standard din cauza dimensiunii sau greutatii lor.

Transportul exceptional merge mana in mana cu o serie intreaga de licente special necesare. De asemenea, acestea nu pot avea loc in orice moment al zilei pentru a preveni perturbarea altor utilizatori ai drumului.

Toate bunurile care depasesc anumite dimensiuni (adica o lungime de 13,60m, o latime de 2,55m si o inaltime de 3,00m) si nu se incadreaza intr-un camion standard se incadreaza invariabil in categoria transportului de exceptie.

Transportul marfurilor periculoase

Nu in ultimul rand, o firma de transport marfa Bacau se poate ocupa si de transportul marfurilor periculoase. Transportul acestor marfuri implica riscuri. Prin urmare, sunt clasificate drept marfuri periculoase, iar in continuare puteti descoperi exemple de astfel de marfuri:

 • Substante si articole explozive.
 • Gaze.
 • Lichide si solide inflamabile.
 • Substante autoreactive si substante susceptibile de ardere spontana.
 • Substante care, in contact cu apa, emit gaze inflamabile.
 • Substante oxidante.
 • Peroxizii organici.
 • Substante toxice.
 • Substante infectioase.
 • Obiecte si substante radioactive.
 • Substante corozive.

Aceste marfuri nu pot fi pur si simplu transportate, nici macar in cantitati foarte mici in orice fel de masina, si de catre orice sofer. Soferii trebuie sa participe la instruire specifica, iar vehiculul trebuie sa fie echipat cu stingatoare speciale si alte materiale de siguranta.

Asadar, asigurati-va ca ii aduceti la cunostinta transportatorului sau soferului ca marfurile pe care trebuie sa le transportati se incadreaza in clasificarea marfurilor periculoase.
Dupa cum se poate vedea, exista si tipuri de marfa care nu sunt efectuate chiar in fiecare zi de o firma de transport marfa Bacau. Pentru astfel de transporturi, trebuie sa va asigurati ca gasiti firma potrivita.

Citeste si...

Servicii Transport Brasov

Servicii Transport Brasov

Servicii Transport Brasov Pentru a efectua Servicii Transport Brasov, pe langa documentul de transport, mai …

Close