Banda PP

Ce este si la ce se foloseste banda pp?

Banda de polipropilena sau mai simplu spus banda pp este cel mai frecvent utilizata. Nu cred ca exista persoana care sa nu fi folosit cel putin odata in viata acest tip de banda. Chiar si copiii au folosit-o pentru diverse aplicatii practice la scoala.

Exista diverse domenii de activitate in care acest tip de banda este deosebit de util. De fapt, nu cred ca am gresi daca am spune ca banda din polipropilena (PP) este o necesitate.

In randurile urmatoare ale acestui articol, vom discuta despre acest tip de banda. Va recomandam sa cititi pentru a descoperi multe informatii interesante despre un produs folosit zilnic. Sa vedem care sunt cele mai importante detalii legate de banda din polipropilena (pp).

Banda de ambalare din polipropilena sau banda pp

Banda din polipropilena este banda de ambalare cel mai frecvent utilizata, deoarece este foarte puternica, durabila si rezistenta la rupere.

Aceste calitati fac ca aceasta banda sa fie perfecta pentru toate sarcinile generale de etansare. Datorita rezistentei sale, nu poate fi rupta cu mana, asa ca ar trebui folosit cu un instrument special.

Banda din polipropilena este de asemenea in general cea mai economica banda de ambalare, si este o alternativa excelenta la buget pentru banda de vinil.

Benzile din polipropilena sunt disponibile in toate tipurile diferite de adezivi. Iata care sunt acestia!

1. Banda acrilica din polipropilena

Acest tip de banda pp este perfect pentru majoritatea sarcinilor de etansare si ambalare. Motivul este acela ca banda se lipeste bine pe o varietate de suprafete, inclusiv pe cutii si polietilena.

2. Banda termofuzibila din polipropilena

Benzile termofuzibile functioneaza cel mai bine la temperaturi de la aproximativ 5 pana la 50 de grade Celsius. Despre aceste benzi precizam ca sunt utilizate mai ales in medii de ambalare cu ritm rapid sau automat.

La polipropilena se adauga un adeziv topit la cald, astfel incat sa se poata lipi pe aproape orice suprafata, inclusiv spuma, tesaturi si carton. Aceasta banda este excelenta pentru etansarea cu volum mare si include utilizarea masinii, deoarece are o prindere instantanee ridicata.

3. Banda cu solvent din polipropilena

Acest tip de banda creeaza o legatura puternica care rezista la o gama larga de temperaturi. Adezivii cu solventi ca acestia sunt de asemenea, potriviti pentru utilizarea in medii frigorifice.

Banda de ambalare din polipropilena poate fi de asemenea, personalizata pentru a avea logo-ul companiei sau mesajul imprimat pe ea. Acest lucru este posibil desi banda pp poate veni intr-o gama de culori diferite.

Banda PPCu toate acestea se recomanda folosirea culorilor clare, albe sau cafenii pentru logo-ul si mesajul dvs. Mai este important de asemenea sa retineti ca banda de polipropilena este realizata cu un adeziv termofuzibil. Acest lucru inseamna ca daca se lipeste, imprimarea se va desprinde daca ati incerca sa o desfaceti.

In functie de nevoile afacerii dvs., polipropilena poate veni in diferite dimensiuni si grosimi. In banda imprimata, grosimile disponibile sunt de 30, 40 sau 50 de microni, 30 de microni fiind cel mai des cumparat.

Daca transporturile pe care le trimiteti sunt grele, este recomandat sa va orientati spre banda cea mai groasa.

Concluzie

Asadar, acest articol v-a prezentat pe scurt cateva informatii utile legate de banda pp. Asigurati-va ca inainte de a alege banda pentru afacerea dvs. va documentati. Trebuie sa va asigurati ca alegeti banda pp care vi se potriveste cel mai bine, cu sau fara logo si personalizare.